De hold der ikke kommer med i March Madness, altså finalespillet i NCAA-regi, har mulighed for at spille i den turnering, der kaldes WNIT. En turnering der på mange måder efterligner March Madness-modellen med en stor bracket bestående af nogle af de bedste collegehold, der ikke er fik en billet til det nationale mesterskabsslutspil. Og der er flere danskere med i denne omgang.

Florida Gators med Alberte Rimdal har allerede været i ilden mod Wofford – en kamp som aligatorne vandt med 66-63. For danskeren personligt var det dog en kamp, der statistisk gerne måtte finde vej til glemmebogen, da hun blandt andet kun skød 1 for 8 fra gulvet, men hun har en chance mere for at vise sig frem i næste runde mod Wake Forest.

Kansas Jayhawks er også med i turneringen, og Katrine Jessens mandskab skal forsøge at slå Western Kentucky. Lykkes det, venter Missouri i næste runde, da de vandt deres første kamp.

Også Malene Pedersen, der vandt Freshman of the Year-prisen i Mountain West-konferencen, og hendes mandskab fra Wyoming er med i puljen. De møder Texas A&M Corpus Christi. Vinder cowgirls deres kamp, venter Kansas State, som fik en storsejr i deres første kamp.

Både Malene Pedersen og Katrine Jessen skal i kamp i aften den 17/3.

Billede: Kansas Athletics