BasketballKatrine Jessen

Interview: Katrine Jessen håber at genfinde glæden ved basketball med skift til Missouri State

Efter tre års spil for University of Kansas, adskillige Academic All American-hædersbeviser og et WNIT-mesterskab i baggagen har basketspilleren Katrine Jessen pakket tasken og skiftet til nabostatens Missouri State Lady Bears for den kommende sæson. 

Vi fanger Katrine godt en måned efter ankomst i Missouri, hvor hun fortæller, at hun har fået en varm velkomst af trænerteamet og sine nye holdkammerater.

 “Mine trænere har gjort meget ud af at sikre sig, at jeg har det godt, og at jeg er faldet godt til. Vi har haft individuelle møder om, hvordan det går socialt og basketmæssigt. Holdkammeraterne er alle søde, og vi bruger en del tid sammen i vores fritid,” fortæller Katrine.

Basketstjernen er blevet indlogeret i en lejlighed med en af sine holdkammerater, og føler sig allerede godt integreret på holdet, hvor hun er den eneste internationale spiller. 

“De er alle nysgerrige på at høre mere om Danmark og hvor jeg kommer fra,” siger Katrine.

Mere spilletid og rum til økonomiuddannelsen

Kort tid efter at have hevet guldet hjem til Kansas ved årets WNIT-mesterskab, meldte Jessen ud på sin Instagram, at hun havde gået på banen i Jayhawks’ blå-rød-hvide uniform for sidste gang.

“Efter denne sæson valgte jeg at skifte college, da spillestilen i Kansas ikke længere passede til mig. Jeg fik ikke særligt meget spilletid i den seneste sæson, hvilket var en svær oplevelse, og jeg mistede glæden ved sporten, som jeg har dyrket, siden jeg var fem år gammel,” uddyber Katrine og fortsætter:

“Derfor var basket den vigtigste faktor i min søgen efter en ny skole. Jeg ledte efter et hold, som spillede hurtigt, frit og manglede en spiller på min position som forward/center.”

Missouri State Ladybears' hjemmebane og Katrine Jessens nye græsgange.

Missouri State Lady Bears’ hjemmebane og Katrine Jessens nye græsgange. Foto: Missouri State University

Samtidig var det også vigtigt for danskeren, at der på den nye skole var mulighed for at fortsætte bacheloren i økonomi, hun i skrivende stund er i gang med. 

“Jeg ledte desuden efter en skole, som ville godkende nok af mine fag til, at jeg kan færdiggøre min økonomiuddannelse i sommeren 2024,” siger Katrine.

Går endnu engang efter guldet

Med sin beslutsomhed og håbet om at genfinde motivationen for basket, forholder Katrine sig positivt om den nye tid på Missouri State og de udfordringer, der venter hende i den kommende sæson.

“Jeg ser frem til at møde nye mennesker og få nogle gode oplevelser. Jeg håber på at få chancen hos Missouri State og genfinde glæden ved at spille basketball. Jeg tror på, at vi kan klare os godt i den kommende sæson og forhåbentligt vinde vores Conference,” afslutter hun.