Alexander PetræusAlexander StjernegaardFodboldVideo

Alexander Stjernegaards tur fra Nordsjælland til Nordamerika

Alexander Stjernegaard kom tidligt ind i elitemiljøet omkring fodbold. I en ung alder blev han tilknyttet FC Nordsjællands ungdomsarbejde, og derfor har det ikke været svært at omstille sig til tilværelsen som student athlete.

Det internationale snit var der også i FCN, ligesom der både på Quinnipiac og nu Marshal University er mange nationaliteter repræsenteret. I det hele taget lader det til, at Stjernegaard har taget springet over Atlanten i stiv arm.

Efter et par forsøg på at bryde igennem på seniorplan i Danmark hos FCN og FC Helsingør, valgte han at prøve sig selv af på college. Niveauet sammenligner han nogenlunde med første division, men med det in mente, at det er svært at sammenligne. Hos Quinnipiac fik han hurtigt succes, og derfor ville han gerne prøve sig selv af på et højere niveau – han smed sit navn i transferportalen.

Læs mere efter videoen, hvor vi har interviewet Alexander Stjernegaard.

Marshall University, som er et af de bedste på fodbold(soccer)-siden i NCAA, var interesserede, og Alexander Stjernegaard var interesseret den anden vej. Skiftet blev arrangeret, og derfor tørner han fra 2023s forårssemester ud for The Thundering Herd.

Drømmen er en professionel tilværelse – det er der ingen tvivl om. Og den kan komme ad mange veje. Med øget fokus på MLS og ad den vej NCAA, er der flere, der får øjnene op for talenterne i collegerækkerne.

Marshall har fostret en række spillere, som er professionelle, og ved den seneste MLS Super Draft blev Marshalls tyske målmand draftet.

I NCAA er målet også klart – der skal vindes mesterskaber. The Thundering Herd er rangeret blandt de højeste i landet og har gode traditioner. Traditioner som Stjernegaard gerne vil bidrage til at holde i live og videreføre.

Billede: Alexander Stjernegaard