Alberte RimdalBasketball

Interview: Alberte Rimdal og Gators melder klar til den nye sæson

De amerikanske collegeskoleklokker ringer snart ind til NCAA 2023-2024 sæsonen, der skydes i gang i november. I forbindelse med det har StudentAthlete talt med Gators-stjernen Alberte Rimdal om, hvad vi kan forvente at se af hende og Gators i den kommende sæson.

“Det er på tide, at jeg træder frem som leder”

Efter en lang sommer er Alberte Rimdal tilbage på banen i Gainesville, hvor hendes tredje år på University of Florida er skudt i gang. Men selvom sommeren for Rimdal har været skolefri, tyder det dog ikke på, at guarden har holdt fuldstændig fri.

“Vi har arbejdet hårdt hele sommeren. Holdet har gennemgået nogle ændringer med tilføjelsen af nye transfers og freshmen,” fortæller hun. 

Den 21-årige har gjort sig særligt bemærket de sidste to sæsoner, hvor hun har spillet for Gators. Hun blev i 2021-2022 sæsonen valgt til det prestigefyldte All Freshman Team i den stærke SEC-konference og afsluttede 2022-2023 sæsonen med en straffekastprocent på 89,4% samt spillede i alle 34 kampe for Gators.

Selvom der er rigeligt med titler og milepæle at fejre, hviler Alberte dog ikke på laurbærrene, men har derimod høje ambitioner, når hun igen trækker i den blå og orange uniform. 

“Som ‘upperclassman’ (red. tredje- eller fjerdeårsstuderende) føler jeg, at det er på tide, at jeg træder frem som leder på holdet. Jeg vil gerne forbedre mine statistikker generelt, tage mere ansvar og tage sværere skud, når det er nødvendigt,” uddyber hun.

Fra rivalopgør i Florida til bold på Bahamas

Gators afsluttede sidste sæson med Alberte i spidsen med en samlet rekord på 19-15, heraf 5-11 i SEC-konferencen. I post-sæsonen blev de besejret af Kentucky i første runde af SEC-turneringen, men de kvalificerede sig til at deltage i Women’s National Invitation Tournament, hvor de nåede kvartfinalen, før de tabte til Bowling Green. 

Når holdet træder på banen i denne sæson, er det dog med endnu mere blod på tanden og en forhåbning om at nå endnu længere.

“Sidste år var et skridt i den rigtige retning. I år kan fans forvente mere konstant forsvarsspil, bedre rebounding og færre turnovers. Vi har også flere spillere, der er i stand til at score og bidrage til angrebet,” fortæller Alberte.

Gators får rig mulighed for at vise deres værd i den kommende sæson, hvor de blandt andet skal et smut til Bahamas ved det såkaldte “Baha Mar Hoops Pink Flamingo”-mesterskab. 

Men selvom Alberte både ser frem til rivalopgøret mod Florida State og bold på Bahamas, er der én ting, hun særligt har øje på.

“Hvad jeg virkelig ser frem til, er konferencekampene. Det er altid spændende at konkurrere mod andre SEC-skoler, især hold som South Carolina og LSU,” siger Alberte.

Alberte og Gators går på banen for første gang i 23-24 sæsonen den 1. november, når de møder Florida Southern College.

Billede: Noah Southard/UAA Communications