Basketball

Basketball er en af de absolut mest udbredte sportsgrene i verden, og i Danmark råder vi over nogle dygtige spillere og store talenter, der har taget turen til USA for at dyste mod amerikanerne. Særligt på kvindesiden hvor spillere som Malene Pedersen og Alberte Rimdal gør sig bemærket, men for herrerne ankommer Marqus Mitrovic Marion inden længe til Wake Forest og repræsenterer de danske farver.

College basketball

 Basketball er en sport i vækst, og det er ikke længe siden, Iffe Lundberg blev den første dansker til at betræde en NBA-bane i den regulære sæson – vi håber, at nogle af dem, du kan læse om her, kan følge i hans fodspor!

Basketball på college i USA

College basketball er en stor ting, og for mange danske spillere er det en unik mulighed for at dygtiggøre sig blandt med- og modspillere af høj kvalitet. Det har vi også herhjemme, men der er altså bare forskel på de amerikanere, der er flasket op med basketball døgnet rundt og så de få danskere, der har spillet det meget. Se eksempelvis interviewet med Morten Stig Jensen om forskellen på kulturen i dansk/europæisk basketball og så amerikansk. Derfor kan det også være noget af et kulturchok at komme til USA for at spille basketball på college. At der er nogle unikke oplevelser at hente, er der dog ingen tvivl om, og miljøet, faciliteterne og spillerne giver en mulighed for at forbedre sit spil, tage en uddannelse og få nye perspektiver på tilværelsen.