Katrine Jessens Kansas Jayhawks sikrede deres første WNIT-mesterskab nogensinde lørdag nat, dansk tid. De holdt Columbia Lions i skak til en af de kampe med laveste point-scoringer i sæsonen og driblede sig dermed til sejren med 66-59 i finalen.

Kampen startede ellers ud med en forsigtig føring til Lions, men allerede i anden periode tordnede Jayhawks frem og kom foran 31-29, hvor de blev stabilt resten af kampen igennem.

Kansas fans måtte dog holde vejret, da centeren Taiyanna Jackson midt i tredje periode blev skadet. Men resten af holdet trådte til og afsluttede perioden med en trepoints-scoring, som øgede deres føring til 10 point.

Tæt på 12.000 fans så med fra tribunen på Jayhawks’ hjemmebane, Allen Fieldhouse, da de sikrede sig sejren og leverede en finalekamp, der ryger direkte i Kansas Universitys historiebøger. Se stemningen fra Allen Fieldhouse i videoen herunder:

WNIT-guldet om halsen markerede også Kansas’ 25. sejr i sæsonen og de afslutter derfor 2023-sæsonen med en 25-12 score. Samtidig kan holdet også prale af at have sat rekorden for flest hjemmebanesejre i en sæson, med deres 19 sejre på Allen Fieldhouse.

Billede: KU Athletics