Det var de to højest seedede hold, der tørnede sammen i Mountain West-finalen, og de gav da også en seværdig kamp til de fremmødte publikummer. I sidste ende var det topseedede UNLV, der hjemme i Las Vegas kunne lade sig krone som mestre af både den regulære sæson og slutspillet efter en sejr på 71-60.

Se højdepunkter fra kampen herunder:

Danske Malene Pedersen spillede næsten hele kampen for Wyoming med hele 37 minutter, og undervejs fik hun sat 7 point på tavlen for Cowgirls.

Selvom Cowgirls kæmpede hårdt, formåede de ikke at få gang i deres skud, og ramte kun 40,4% fra gulvet og 34,4% af deres trepointsforsøg. UNLV ramte til gengæld 50,9% af deres skud fra gulvet og 40% af deres trepointsforsøg.

Desi-Rae Young førte an for Lady Rebels med en imponerende score på 28 point og 17 rebounds, mens Essence Booker bidrog med 19 point, og Alyssa Durazo-Frescas scorede 12. På Cowgirls-holdet var Tess Barnes den mest scorende spiller med 13 point, mens Emily Mellema og Grace Ellis hver scorede 10 point.

Malene Pedersen var også en vigtig brik i Cowgirls’ comeback i anden halvleg, da holdet formåede at komme inden for et point af UNLV. Fire forskellige spillere – Ellis, Mellema, Quinn Weidemann og Pedersen – ramte tilsammen fem trepointsskud og skar UNLV’s føring ned til 50-49 med under et minut tilbage af 3. periode.

UNLV formåede dog at trække fra igen og opbygge en tocifret føring, og selvom Barnes fik scoret endnu et trepointsskud for Cowgirls og reducerede forspringet til seks point, var det ikke nok til at vinde kampen.

Det blev altså UNLV, der kommer med til March Madness, den nationale slutspilsturnering, og Cowgirls kan nu vente og se, om de bliver udvalgt til WNIT, som besluttes søndag aften.

Billede: UW Athletics – Malene Pedersen mod San José Spartans tidligere i slutspillet