Der var tryk for for de danske basketkvinder i Mountain West-konferencen, da både Malene Lind Pedersen og Thea Mikkelsen var i aktion to gange i weekenden. Samlet set over de 4 kampe blev det dog kun til en enkelt sejr for de danske baskettalenter.

Se højdepunkter fra 2 af kampene længere nede i artiklen.

Sejren kom til Malene Lind og Wyoming Cowgirls, som tidligt fredag – altså torsdag aften amerikansk tid – tog imod San José State på hjemmebanen i Lamarie. Kampen blev vundet med 68-54, og sejren var aldrig rigtig i fare. Efter første periode var Cowgirls foran med 21-11, og selvom Spartans kom tættere på, sluttede Wyoming stærkt af og lukkede kampen ned i fjerde periode.

Malene Lind havde ikke den bedste dag fra gulvet, hvor hun ramte 1 af 6 skud, men til gengæld ramte hun alle sine 4 forsøg fra straffelinjen. Derudover kunne hun også notere sig for 4 assist i kampen.

Lørdag aften var Cowgirls i Colorado for at møde Colorado State University Rams, og her var der til gengæld spænding til det sidste. Kampen blev afgjort af en 3’er fra Rams med kun 2 sekunder tilbage, og derfor måtte Wyoming og Lind tage turen tilbage med et nederlag i bagagen på 63-66.

For Malene Lind Pedersen selv var der tale om en statistisk bedre dag, da hun ramte 4 af 7 fra gulvet og begge sine straffekast. Derudover blev hun også noteret for 4 rebounds og 4 assist.

Se highlights fra fredagens kamp mod San José State – under videoen fortsætter artiklen.

Thea Mikkelsens Fresno State Bulldogs løb ind i et nederlag af de større mod Air Force, men det startede godt for Mikkelsens hold i torsdagens kamp. Efter de første to perioder var den nemlig foran med 2 point, men kampens sidste halvdel stod der Air Force på, som kunne løbe med en sejr på 74-59.

Danskeren selv spillede dog en fornuftig kamp. Hun skød 3 af 5 fra gulvet for 7 point og fik også 3 rebounds, 2 assists og også 2 steals i løbet af sine 34 minutter på banen.

Lørdag hed modstanderen Boise State Broncos, og her havde Thea Mikkelsen en svær kamp. Det blev til i alt 2 point og 1 assist, men altså ikke en sejr.

Se highlights fra Bulldogs kamp mod Air Force.

Billede: UW Athletics – Malene Lind fra en tidligere kamp