Mængden af dansk talent på footballbanerne i college er opadgående, men en række af de danske spillere har ikke haft en optimal start på sæsonen, når vi kigger på sejre og nederlag.

Danskerne på de mest kendte colleges har nemlig kun 2 sejre ud af i alt 6 mulige. På EMU huserer Andreas Paaske på tight end, Jonathan Steinhauer spiller ligeledes tight end hos Baylor University, og for Illinois University finder vi Magnus Møller på den offensive linje – de er lige nu de 3 spillere, der spiller for de mest navnkundige colleges.

Andreas Paaske fik et enkelt catch i sit holds sejr i første kamp, men han kom ikke på stat sheetet i anden kamp, som blev tabt til Minnesota. Første kamp gav en sejr over Howard.

Jonathan Steinhauers Baylor har tabt begge holdets hidtidige kampe mod hhv. Texas State og Utah, som er rangeret som nummer 12 i nationen.

Magnus Møllers Illinois vandt deres første kamp over Toledo, men tabte deres anden kamp til Kansas.

Retter vi blikket mod junior college, ser det lidt bedre ud. I hvert fald har Mads Højen Hansens Monroe College vundet begge deres kampe. Først blev Nassau Community College ekspederet med 31-13, og bagefter var det Wagner College, der blev slået med 42-6.

Alle disse hold skal i kamp lørdag lokal tid – EMU møder UMass, Baylor møder Long Island, Illinois møder Penn State, som er rangeret som nummer 7 lige nu, og Monroe skal møde Community Christian College.

Billede: Andreas Paaske sidste år for EMU – Walt Middleton/EMU Athletics