Der har været gang i den for danskerne i NCAA i denne weekend, så her følger et lille recap af de dyster, der har haft dansk deltagelse.

Basketball

Malene Lind Pedersen og Wyoming Cowgirls tabte til San Diego State Aztecs med 66-73. Malene Lind selv havde en langt fra mindeværdig kamp med kun 6 point på 24 minutters spilletid, og efter at have vundet 5 i træk har holdet nu tabt de 2 seneste kampe.

Anderledes gik det for Alberte Rimdal, som overbevisende slog Vanderbilt Commodores sikkert med 73-55. Rimdal scorede næstflest for Florida Gators med 14 point, og holdets defensiv holdt Vanderbilt til at skyde blot 27,9 procent fra gulvet.

Hos Nova Southeastern Sharks spillede Lukas Speidel med i holdets storsejr over Lynn Knights på hele 132-82. 8 af Speidels holdkammerater ramte double digits i point, mens danskeren ramte 2 3’ere for 6 point.

Marvin Brumfield havde en relativt anonym kamp, da han fik 8 minutter i Coker University Cobras sejr på 69-59 over Tusculum Pioneers, men resten af hans stat sheet viste 0.

American University Eagles fik et godt indhop ud af Jermaine Webb natten til torsdag dansk tid, der fik 14 minutter på banen i et nervepirrende nederlag på 61-62 til Colgate University. Webb skød 4-5 fra gulvet og fik også 4 rebounds.

Thea Mikkelsen startede både kampene mod Nevada og Boise State, som begge endte med et nederlag til Fresno State Bulldogs på hhv. 69-75 og 53-60. Mikkelsen blev ikke noteret for en scoring i nogen af kampene, men mod Nevada var hun også begrænset til kun 6 minutter på banen.

Hos Chaminade Silverswords fik Patrick Renane 6 minutter på banen, da holdet rabte til Azusa Pacific med 70-84. Han endte uden point.

Tennis

Alisha Hussain og East Carolina University Pirates vandt deres kamp over NC Central med 5-2. Hussain og makker Ines Bachir vandt deres del af dysten om double-pointet med 6-4, og Hussain vandt også sin single i sikker stil med 6-0/6-2

Svømning

Oskar Lindholm og Florida Gators vandt deres lokalopgør mod Florida State Seminoles med 179-118. Lindholm fik 2 point i 200 meter fri til Florida Gators.

Florida Atlantic University har 2 danskere på holdet i Christoffer Weiss og David Arneskov. De dystede mod St. Thomas og tog en sikker sejr på 183-78. Weiss sluttede først i 1000 meter fri og tog 9 point her, mens Arneskov fik 4 point i 200 meter fri og 200 meter ryg, 2 point i 200 meter fri holdkap og 1 point i 100 meter butterfly.

Atletik

I Oklahoma løb Mathilde Winther stævne for Cameron University, og her blev det til en samlet 15.-plads på den meget imperialistiske distance 1 mile. Hun endte 1 minut efter hurtigste tid.

Skydning

TCU Horned Frogs og Stephanie Grundsøe vinder igen sikkert – denne gang over Nebraska. Der var nordisk dominans, da Grundsøe og norske Julie Johannesen skød de to højeste scorer i både smallbore og luftriffel – nordmanden skød dog 2 point bedre med luftriflen og fik den højeste aggregate score i matchen. Grundsøe fik den næsthøjeste.

Billede: American University Athletics – Jermaine Webb i en tidligere kamp